Vanaf 2 juni 2020 toont museum Panorama Mesdag de tentoonstelling CANDID met daarin een selectie van mijn Scheveningen-foto’s.

“Vier aanstormende fotografen tonen de hedendaagse badplaats vanuit een niet alledaags perspectief. Dit levert niet alleen rauwe en surrealistische portretten van mensen aan het strand op, maar ook een romantisch zicht op zee. Ze ensceneren niet en vellen geen oordeel, hun foto’s spreken voor zich. Ze zijn met andere woorden: CANDID.

De Haagse fotografen tonen een sterke, eigen signatuur: Giedo van der Zwan (1967) richt zijn scherpe lens op nietsvermoedende dagjesmensen, resulterend in dringende en soms absurde beelden; Mirjam Rosa (1982) zit de mensen letterlijk op de huid, waaruit een rauw, intiem portret ontstaat; Sandra Uittenbogaart (1975) weet keer op keer de chaos van het strandleven te vangen in harmonieuze, verstilde beelden; en Merel Schoneveld (1983) vertaalt haar beleving van de badplaats in krachtige zwartwit composities die zowel vervreemdend als poëtisch aandoen.”

De tentoonstelling CANDID is te zien van 2 juni 2020 – 28 februari 2021.

► Meer informatie en een preview vind je op: panorama-mesdag.nl/ontdek-museum-panorama-mesdag/tentoonstellingen/candid/

► In de museumwinkel is mijn fotoboek ‘Scheveningen, badplaats in beeld‘ met korting te koop (€ 10,- ipv  €14,95,-). Een deel van de foto’s uit de expositie is hierin terug te vinden.