Ik fotografeer omdat ik gelukkig word van fotograferen. Waar een ander zijn passie vindt in een 5-gangen diner voor zijn vrienden bereiden of alle afleveringen van House of Cards achter elkaar bekijken, word ik blij met een camera in mijn hand. En als het licht een beetje meewerkt. Een paar jaar terug stapte ik over van compactcamera naar systeemcamera. Sindsdien ben ik bijna dagelijks bezig met fotografie. Ik heb cursussen gevolgd en heb me verdiept in de fotografietechniek. Ik bleek over een natuurlijk gevoel voor compositie te beschikken, wat een groot voordeel is als fotograaf. De eerste jaren heb ik vooral veel natuur gefotografeerd en talrijke ‘Haagse plaatjes’. De laatste tijd verdiep ik me ook meer in andere genres, als stillevens en straatfotografie. Ik ben lid geworden van een fotovereniging en verorber op internet alles wat los en vast zit over fotograferen.

Met mijn foto’s wil ik mijzelf en andere mensen beroeren. Hun de schoonheid van de wereld laten zien. Die van kleur en vorm, zoals in de natuur, die van compositie, zoals bij stillevens of die van curieuze gelijktijdigheid, zoals je dat op straat kunt tegenkomen. En dan is er altijd dat licht, dat onweerstaanbare, onnavolgbare geschenk van boven, dat ieder moment en iedere foto uniek maakt.

In het dagelijks leven werk ik als online redacteur. Ik schrijf voor websites, geef advies over wat wel en niet werkt online en hou me ook steeds vaker bezig met beeldcommunicatie. Werk en hobby vallen zo bijna ongemerkt samen. Daarnaast heb ik een blog waarop ik af en toe nieuwe foto's en verhalen plaats: haagsepraatjes.nl

 

Exposities en vermeldingen

Artikel over museumfotografie in fotografietijdschrift Focus, februari 2017

Eervolle vermelding en 3 nominaties bij de 'Color Awards' 2016

Genomineerd met 3 foto's bij de 'Spider Awards' 2016

Vermeld met serie Mauritshuis bij 10 procent beste inzendingen overall van Lensculture in 2016

Expositie Koorenhuis, Den Haag, 2016

Expositie ministerie van Economische Zaken, Den Haag 2016

Expositie ministerie van Economische Zaken, Den Haag 2015