Ik fotografeer omdat ik gelukkig word van fotograferen. Waar een ander zijn passie vindt in een 5-gangen diner voor zijn vrienden bereiden of alle afleveringen van House of Cards achter elkaar bekijken, word ik blij met een camera in mijn hand. En als het licht een beetje meewerkt. Na een aantal jaar voornamelijk natuur gefotografeerd te hebben en talrijke 'Haagse plaatjes', fotografeer ik nu vooral op straat. Klassieke inspiratiebronnen zijn Henri Cartier Bresson, Eliott Erwitt en Saul Leiter. Ook hou ik van het werk van hedendaagse fotografen als Siegfried Hansen, Harry Gruyaert en Alex Webb. Inmiddels volg ik de vakopleiding van de Fotoacademie in Amsterdam. 

In mijn eigen fotografie word ik vooral aangetrokken door vorm, licht, kleur en details. En niet te vergeten: humor. Ik breng graag een bepaalde rust in mijn fotografie. Anders dan bij veel andere straatfotografen, gaat het me niet zozeer om een dynamische of 'lekkere' foto, maar meer om een beschouwend beeld. Soms bijna een stilleven, maar dan op straat.

In het dagelijks leven werk ik als online redacteur. Ik schrijf voor websites, geef advies over wat wel en niet werkt online en hou me ook steeds vaker bezig met beeldcommunicatie. Daarnaast heb ik een blog waarop ik af en toe nieuwe foto's en verhalen plaats: haagsepraatjes.nl

 

Exposities en vermeldingen

 

Winnaar van fotowedstrijd 'Stad in beeld' van Gemeentemuseum Den Haag, met expositie van foto in 2017

Genomineerd met 2 foto's bij de 'Spider Awards' 2017

Expositie ministerie van Economische Zaken, Den Haag 2017

Artikel over museumfotografie in fotografietijdschrift Focus, februari 2017

Eervolle vermelding en 3 nominaties bij de 'Color Awards' 2016

Genomineerd met 3 foto's bij de 'Spider Awards' 2016

Vermeld met serie Mauritshuis bij 10 procent beste inzendingen overall van Lensculture in 2016

Expositie Koorenhuis, Den Haag, 2016

Expositie ministerie van Economische Zaken, Den Haag 2016

Expositie ministerie van Economische Zaken, Den Haag 2015